Chifle de casa dulci
PrinteazaChifle de casa dulci din: lapte, unt, zahar, faina, drojdie, frisca.
- 500 ml lapte
- 75 g unt moale
- 75 g zahăr
- 650 g făină
- 50 g drojdie proaspătă
- sare
- un gălbenuş
- 100 ml frişcă
Mod de preparare:
Se încălzesc 250 ml lapte în care se desface drojdia. In robot se pun făina, drojdia crescută, se frământă 10 minute şi se lasă să crească până ce îşi dublează volumul. Se adaugă restul de lapte, sarea şi zahărul. Se amestecă adăugând untul moale.
Când aluatul s-a desprins de pe vas, se lasă la crescut 30 de minute.
Se modelează din aluat bile de mărime medie care se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se modelează apoi bile mai mici. Se lasă la crescut în tavă 30 de minute.
Se ung cu gălbenuş şi se coc 25 de minute.
Pofta buna!