Chifle delicioase cu seminte
PrinteazaO reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa, untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare.
- 150 g faină albă
- 75 ml apă
- 7 g drojdie proaspătă
pentru chifle:
- 300 g faină albă
- 150 ml apă
- 20 g untură
- 20′ g drojdie de bere
- 1 linguriţă malţ de orz
- 3 linguri seminţe diferite (mei, floarea-soarelui, in, susan)
- 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Amestecă bine ingredientele pentru maia şi las-o la crescut câteva ore. Pune faina, apa, untura, uleiul de măsline, malţul, un praf de sare şi maiaua în vasul robotului şi frământă circa 5 minute. Adaugă o lingură de seminţe, la alegere, şi drojdia de bere. Dacă vrei, poţi împărţi aluatul în 2-3 părţi, adăugând fiecăreia alt tip de seminţe.
Frământă 5 minute până când obţii un aluat neted. Modelează din aluat un rulou cu diametrul de 4-5 cm. Trage de capete şi pliază-le spre interior, pentru a face aluatul cât mai neted. Modelează din nou ruloul şi rupe din el bucăţi mici, cărora le vei da forma de biluţe ceva mai mari decât o nucă.
Udă puţin pe o parte biluţele de cocă şi introdu-le în castroanele cu seminţe rămase. Aşază-le la distanţă unele de altele pe o tavă neaderentă (foto 4) şi pune-le în cuptorul cald (fară foc) 45 de minute ca să crească.
Dă drumul la foc şi coace-le circa 15 minute în cuptor, la 200° C. După câteva minute de coacere, pulverizează-le cu apă. Când sunt gata, scoate chiflele din tavă si lasă-le să se răcească înainte de a le servi.
Chifle delicioase
Poftă bună!