Chifle din făină de porumb cu trei arome
PrinteazaO reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare.
- 125 g faina alba
- 100 g faina de porumb
- 4 lingurite drojdie uscata
- 2 linguri zahar
- 1 ou
- 30 g unt
- 100 ml lapte
- 1 lingura seminte de fenicul (sau de marar)
- 1 lingura seminte de mac
- 1 lingurira seminte de susan
- sare
Mod de preparare:
Cerne cele două feluri de faină impreună cu drojdia şi un praf de sare. Incorporează laptele (la temperatura camerei) şi zahărul şi amestecă ingredientele.
Adaugă imediat untul topit (nu prea fierbinte) şi frământă până când obţii un aluat elastic şi omogen. Inveleşte-l în folie alimentară, pune-l în frigider şi lasă-l să se odihnească 20 de minute.
Incălzeşte cuptorul la 180° C şi, între timp, modelează biluţe din aluat. Bate oul şi unge cu el biluţele de aluat. Pune-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi aplatizează-le puţin.
Presară 1/3 dintre chifle cu seminţe de mac, 1/3 cu cele de fenicul (sau de mărar) şi restul cu seminţele de susan.
Coace-le 20 de minute în cuptorul preîncălzit şi serveşte-le călduţe, cu unt de arahide sau cu unt simplu, după gust.
Chifle din făină de porumb cu trei arome
Pofta buna!