Chifle dulci cu fructe

Printeaza

Chifle dulci cu fructe din: mere, pere, aluat foitaj, zahar, vin.

Ingrediente:

  • 500 g mere
  • 500 g pere
  • 1 pachet aluat foitaj
  • 250 g zahăr
  • 100 ml vin alb
  • zahăr vanilat, după gust

 

Mod de preparare:

Chifle dulci cu fructe: Cureţi fructele de coajă şi de cotoare, apoi le tai cubuleţe. Le pui într-o tigaie antiaderentă, torni 75 ml de vin şi le înăbuşi câteva minute, apoi presari zahărul vanilat, amesteci, le dai de pe foc şi le laşi la răcit.

Separat, caramelizezi zahărul, îl stingi cu restul de vin, adaugi fructele şi amesteci până le acoperi cu caramel.

Intinzi aluatul, îl decupezi în cercuri şi pui în mijlocul fiecăruia din amestecul de fructe caramelizate. Strângi aluatul şi modelezi chifle, le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le dai la cuptorul încins 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.