Chifle dulci cu mac

Printeaza

Chifle dulci cu mac din: oua, lapte, sare, faina, zahar, mac.

Ingrediente:

  • un ou
  • 60 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 280 g făină
  • 100 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 200 g mac
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră

Pentru copt:

  • un gălbenuş
  • 3 linguri lapte
  • seminţe de mac

 

Mod de preparare:

Chifle dulci cu mac: Pentru aluat, se bat oul cu laptele, apa, zahărul şi sarea. Se adaugă făina, se amestecă, se lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.

Macul uşor râşnit se pune la fiert cu laptele şi zahărul. Se lasă la fiert 10 minute.

Aluatul se împarte în bucăţi care se întind cu sucitorul, apoi se repartizează macul, se rulează şi se aşază în tavă. Se ung cu amestec de gălbenuş şi lapte, se presară cu mac şt se lasă 30 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.