Chifle dulci cu mac
PrinteazaChifle dulci cu mac din: oua, lapte, sare, faina, zahar, mac.
Ingrediente:
- un ou
- 60 ml lapte
- 120 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
- 280 g făină
- 100 g zahăr
Pentru umplutură:
- 200 g mac
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr pudră
Pentru copt:
- un gălbenuş
- 3 linguri lapte
- seminţe de mac
Mod de preparare:
Chifle dulci cu mac: Pentru aluat, se bat oul cu laptele, apa, zahărul şi sarea. Se adaugă făina, se amestecă, se lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.
Macul uşor râşnit se pune la fiert cu laptele şi zahărul. Se lasă la fiert 10 minute.
Aluatul se împarte în bucăţi care se întind cu sucitorul, apoi se repartizează macul, se rulează şi se aşază în tavă. Se ung cu amestec de gălbenuş şi lapte, se presară cu mac şt se lasă 30 de minute la cuptor.
Pofta buna!