Chifle de floarea-soarelui

Printeaza

Chifle de floarea-soarelui din: seminte de floarea-soarelui, ulei, sos de soia, apa, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • patru ceşti de seminţe de floarea-soarelui
  • o jumătate de ceaşcă de untdelemn de măsline
  • o jumătate de ceaşcă de sos de soia
  • un sfert de ceaşcă de apă
  • patru linguri de suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Puneţi seminţele de floarea-soarelui la înmuiat în apă, timp de şase până la opt ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le!

Lăsaţi deoparte seminţele de floarea-soarelui. într-un mixer, amestecaţi laolaltă toate ingredientele rămase, până se omogenizează.

Puneţi seminţele de floarea-soarelui într-un vas mare. Turnaţi peste ele marinata pregătită şi lăsaţi să se înmoaie timp de trei ore.

Scurgeţi marinata. întindeţi seminţe într-un singur strat pe tăvile deshidratorului.

Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore. Reduceţi temperatura la 43 grade C şi continuaţi deshidratarea timp de încă douăzeci şi patru de ore, sau până ajungeţi la nivelul de uscare dorit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.