Chifle de floarea-soarelui
PrinteazaChifle de floarea-soarelui din: seminte de floarea-soarelui, ulei, sos de soia, apa, suc de lamaie.
Ingrediente:
- patru ceşti de seminţe de floarea-soarelui
- o jumătate de ceaşcă de untdelemn de măsline
- o jumătate de ceaşcă de sos de soia
- un sfert de ceaşcă de apă
- patru linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Puneţi seminţele de floarea-soarelui la înmuiat în apă, timp de şase până la opt ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le!
Lăsaţi deoparte seminţele de floarea-soarelui. într-un mixer, amestecaţi laolaltă toate ingredientele rămase, până se omogenizează.
Puneţi seminţele de floarea-soarelui într-un vas mare. Turnaţi peste ele marinata pregătită şi lăsaţi să se înmoaie timp de trei ore.
Scurgeţi marinata. întindeţi seminţe într-un singur strat pe tăvile deshidratorului.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore. Reduceţi temperatura la 43 grade C şi continuaţi deshidratarea timp de încă douăzeci şi patru de ore, sau până ajungeţi la nivelul de uscare dorit.
Pofta buna!