Chifle gratinate
PrinteazaChifle gratinate din: drojdie, zahar, faina, svaiter, boia, unt, bicarbonat, sunca, ananas, sambal.
- 1 cub de drojdie
- 1 priză de zahăr
- 1 lingură cub de supă concentrată
- 400 g făină
- 150 g şvaiţer ras
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce
- 50 g unt moale
- unt pentru tavă
- 1 lingură bicarbonat
- 1 gălbenuş
- 4 felii şuncă
- 2 inele de ananas din doză
- 1/2 linguriţă de sambal oelek
Mod de preparare:
Amestecaţi bine drojdia cu zahăr, 250 ml apă călduţă şi concentrat de supă. Adăugaţi făina, 100 g de brânză, boia şi unt. Lăsaţi cca 40 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava. Tăiaţi aluatul în 16 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le câte o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele.
Puneţi chiflele 1 minut la fiert în apă cu bicarbonat, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-le pe tava unsă în prealabil. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou şi decoraţi-le cu şuncă, ananas şi cu restul de brânză.
Lăsaţi cca 10 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Chifle gratinate
Pofta buna!