Chifle gratinate

Printeaza

Chifle gratinate din: drojdie, zahar, faina, svaiter, boia, unt, bicarbonat, sunca, ananas, sambal.

Ingrediente:Chifle_gratinate

  • 1 cub de drojdie
  • 1 priză de zahăr
  • 1 lingură cub de supă concentrată
  • 400 g făină
  • 150 g şvaiţer ras
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • 50 g unt moale
  • unt pentru tavă
  • 1 lingură bicarbonat
  • 1 gălbenuş
  • 4 felii şuncă
  • 2 inele de ananas din doză
  • 1/2 linguriţă de sambal oelek

 

Mod de preparare:

Amestecaţi bine drojdia cu zahăr, 250 ml apă călduţă şi concentrat de supă. Adăugaţi făina, 100 g de brânză, boia şi unt. Lăsaţi cca 40 de minute la dospit.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava. Tăiaţi aluatul în 16 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le câte o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele.

Puneţi chiflele 1 minut la fiert în apă cu bicarbonat, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-le pe tava unsă în prealabil. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou şi decoraţi-le cu şuncă, ananas şi cu restul de brânză.

Lăsaţi cca 10 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Chifle gratinate

Chifle_gratinate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.