Chifle cu homar
PrinteazaO chiflă cu homar seamănă cu una de hotdog, dar nu este, evident, umplută cu un crenvurst, ci cu o salată de homar. Pentru a prepara această salată se foloseşte carne de homar fiartă, răcită şi tăiată în bucăţi, amestecată cu ceapă verde tocată şi legată cu maioneză.
Chifla tăiată în două se prăjeşte şi se unge cu unt. în ea se pune o foaie de salată verde şi apoi se umple cu compoziţia de homar. Printre garnituri se numără murăturile cu mărar sau cartofii prăjiţi.
Este un preparat specific regiunii Noua Anglie, unde se pescuieşte cea mai mare parte din homarii prinşi în America de Nord. Această gustare a fost creată ta mijlocul secolului XX, în satele pescăreşti din Noua Anglie, unde se vindea în gherete de lemn, pe plajă.
La reţeta de bază se pot adăuga şi alte ingrediente aromatice, eventual tarhon proaspăt tocat mărunt sau câteva fâşii subţirele de tulpini de ţelină. Important este ca aroma proaspătă şi bogată a homarului să nu fie ăcoperită de alte arome.
In unele restaurante, în locul chiflelor umplutura se pune în brioşe franţuzeşti; dar indiferent în ce este pusă, cunoscătorii insistă că o astfel de chiflă cu homar trebuie să fie umplută cu o cantitate generoasă de salată de homar.