Chifle umplute cu ciuperci din: chifle, ciuperci, unt, lapte, verdeata, sare si piper. Ingredinte: 8 chifle 1/2 kg ciuperci 50 g unt 1/2 ceasca lapte verdeata sare piper Mod de preparare Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite […]
Chifle cu lapte si seminte de marar
PrinteazaChifle cu lapte si seminte de marar din: făină, apa, lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, seminte de marar.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 250 ml apă
- 100 ml lapte
- 20 g drojdie
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri seminţe de mărar
Mod de preparare:
Din drojdie, 50 ml lapte călduţ şi zahăr, prepari o maia pe care o laşi să crească 20 de minute la cald.
Ungi tava cu 1 lingură de ulei.
In făina cernută, încorporezi maiaua, apa călduţă şi sarea. Frămânţi aluatul timp de 15-20 de minute, cu mâinile unse cu uleiulrămas. Acoperi aluatul cu un şervet şi îl laşi să crească.
După 1 oră, încorporezi seminţele de mărar, frămânţi puţin şi modelezi aluatul sub forma a 12 chifle, pe care le pui în tavă, să crească timp de 30 de minute.
Le crestezi, le ungi cu laptele rămas şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute.
Sunt mai gustoase dacă le faci cu amestec de făină albă şi integrală.
Chifle cu lapte si seminte de marar
Pofta buna!
Reteta zilei: Chifle cu mac si susan
Chifle cu mac si susan din: faina de migdale, amidon, faina de cocos, oua, ulei de avocado, apa, praf de copt, sare, seminte de mac, seminte de susan. Ingrediente: 2/3 cană făină de migdale 1/4 cană amidon 3 linguri făină de cocos 4 ouă 3 linguri ulei de avocado 2 linguri apă 1 linguriță praf […]
Pofta buna!