Chifle cu mac si sare
PrinteazaChifle cu mac si sare din: faina, drojdie, sare, lapte, ulei, mac, sare.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 10 g drojdie
- 1 linguriţă sare
- 200 ml lapte
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri mac
- 1 linguriţă sare grunjoasă
Mod de preparare Chifle cu mac si sare:
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, apoi o amesteci cu făina cernută.
Adaugi sarea, uleiul, restul de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini.
Il laşi să crească până când îşi dublează volumul.
O împărţi aluatul în bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă.
Le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, şi le mai laşi să crească 15-20 de minute.
Presari mac şi sare grunjoasă peste chifle şi le dai la cuptor până când se rumenesc.
Pofta buna!