Chifle cu mentă
PrinteazaO reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan.
- 500g de făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 200g de unt, moale
- 1 cutie mare de iaurt (470g)
- 150g de brânză feta
- 200g de caşcaval
- 2 mâini de stafide
- mentă uscată, din 3 pliculeţe de ceai
- 1 ou, bătut
- 1 lingură de susan
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180º C. Se amestecă făina cu praful de copt. Se rad feta şi caşcavalul. Într-un bol, se amestecă toate ingredientele, în afară de ou şi susan. Se frământă un pic, până se obţine un aluat omogen (dacă mai e nevoie, se mai adaugă făină).
Se formează bile din aluat şi se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut şi se presară cu susan. Se dau la cuptor 30-40 de minute, până devin aurii.
Chifle cu mentă
Pofta buna!