Chifle umplute cu ciuperci din: chifle, ciuperci, unt, lapte, verdeata, sare si piper. Ingredinte: 8 chifle 1/2 kg ciuperci 50 g unt 1/2 ceasca lapte verdeata sare piper Mod de preparare Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite […]
Chifle cu omleta
PrinteazaChifle cu omleta din: faina, unt, praf de copt, ou, lapte, sare, oua, sunca de curcan, cascaval, ulei.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 50 g unt
- un plic praf de copt
- un ou
- 70 ml lapte
- sare
pentru ornat:
- 8 oua
- 200 g sunca de curcan
- 200 g cascaval ras
- 2 lingurite ulei
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă oul bătut şi laptele, untul rece, puţină sare si se frământă.
Aluatul se dă 30 de minute la rece, apoi se întinde pe masă într-un strat mai gros şi se taie chifle de mărime potrivită
. Se coc 15-20 de minute.
Intr-o tigaie cu ulei se pune şunca la prăjit şi, între timp, se bat ouăle bine. Se toarnă peste şuncă şi se prăjeşte omleta.
Se pune omleta deasupra chiflelor, se presară caşcavalul şi se dau la cuptor pentru 10 minute, să se gratineze.
Chifle cu omleta
Pofta buna!
Reteta zilei: Chifle cu mac si susan
Chifle cu mac si susan din: faina de migdale, amidon, faina de cocos, oua, ulei de avocado, apa, praf de copt, sare, seminte de mac, seminte de susan. Ingrediente: 2/3 cană făină de migdale 1/4 cană amidon 3 linguri făină de cocos 4 ouă 3 linguri ulei de avocado 2 linguri apă 1 linguriță praf […]
Chifle cu susan din: faina, lapte, apa, drojdie, unt, zahar, sare, ou, seminte de susan. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de lapte 1/4 cană apă 1 linguriță drojdie uscată 1 lingura unt 1 lingură zahăr 1 ou 3/4 linguriță sare 1 ou batut semințe de susan Mod de preparare: Într-o cratiță, încălziți […]
Pofta buna!