Chifle roquefort
PrinteazaChifle roquefort din: drojdie, zahar, faina, svaiter, boia, unt, bicarbonat, galbenus, branza, iaurt, rucola, nuci, ceapa, pere.
- 1 cub de drojdie
- 1 priză de zahăr
- 1 lingură cub de supă concentrată
- 400 g făină
- 150 g şvaiţer ras
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 50 g unt moale
- unt pentru tavă
- 1 lingură bicarbonat
- 1 gălbenuş
- 250 g brânză Roquefort
- 3 linguri de iaurt
- 50 g rucola tocată
- 2 linguri de nuci tăiate
- 2 linguri cu bucăţele de ceapă eşalotă
- felii de pere pentru decorat
Mod de preparare:
Amestecaţi bine drojdia cu zahăr, 250 ml apă călduţă şi concentrat de supă. Adăugaţi făina, 100 g de brânză, boia si unt. Lăsaţi cca 40 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava. Tăiaţi aluatul în 16 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le câte o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele.
Puneţi chiflele 1 minut la fiert în apă cu bicarbonat, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-le pe tava unsă în prealabil. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou si decorative cu restul de brânză.
Lăsaţi cca 10 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Amestecaţi bine brânza Roquefort cu iaurt, nuci, rucola şi ceapa eşalotă. Tăiaţi chiflele în două, prăjiţi-le, umpleţi-le cu cremă şi cu feliile de pere, apoi uniţi jumătăţile.
Chifle roquefort
Pofta buna!