Chifle cu rosii si slanina
PrinteazaChifle cu rosii si slanina din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, piper, bacon, salata, rosii, sos de usturoi.
- 350 g făină
- 20 g drojdie
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- câte 1 linguriţă zahăr şi sare
- 100 g bacon
- 12 frunze de salată
- 2 roşii mari, tari
- 5-6 linguri sos de usturoi (din tub)
- piper
Mod de preparare:
Cerneţi făina intr-un vas şi faceţi o gaură în mijloc in care fărâmiţaţi drojdia.
Puneţi laptele cu unt la încălzit până ajunge la temperatura corpului, turnaţi-l peste drojdie, apoi acoperiţi compoziţia şi lăsaţi cca 15 minute la dospit.
Adăugaţi zahăr şi sare şi frământaţi bine până devine aluat. Lăsaţi-l acoperit încă 30 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Formaţi bulgări din aluat, faceţi-le câte o gaură în mijloc aşa încât să aibă forma unor inele.
Lăsaţi încă 15 minute la dospit.
Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală mare, în care să fierbeţi pe rând chiflele, cca 2-4 minute fiecare.
Apoi scoateţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi aşezaţi-le pe hârtie de copt în tavă.
Lăsaţi cca 15-20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Tăiaţi felii de bacon şi prăjiţi-le într-o tigaie fără grăsime.
Spălaţi frunzele de salată şi lăsaţi-le la uscat. Tăiaţi roşiile felii.
Scoateţi chiflele, lăsaţi-le Jsă se răcească, apoi tăiaţi-le în două.
Intindeţi sos de usturoi deasupra, apoi decoraţi-le cu salată, bacon şi felii de roşii.
Condimentaţi cu sare şi piper, apoi serviţi-le.
Chifle cu rosii si slanina
Pofta buna!