Chifle cu rosii si slanina

Printeaza

Chifle cu rosii si slanina din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, piper, bacon, salata, rosii, sos de usturoi.

 

Ingrediente:Chifle_cu_rosii_si_slanina

  • 350 g făină
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • câte 1 linguriţă zahăr şi sare
  • 100 g bacon
  • 12 frunze de salată
  • 2 roşii mari, tari
  • 5-6 linguri sos de usturoi (din tub)
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina intr-un vas şi faceţi o gaură în mijloc in care fărâmiţaţi drojdia.

Puneţi laptele cu unt la încălzit până ajunge la temperatura corpului, turnaţi-l peste drojdie, apoi acoperiţi compoziţia şi lăsaţi cca 15 minute la dospit.

Adăugaţi zahăr şi sare şi frământaţi bine până devine aluat. Lăsaţi-l acoperit încă 30 de minute la dospit.

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

Formaţi bulgări din aluat, faceţi-le câte o gaură în mijloc aşa încât să aibă forma unor inele.

Lăsaţi încă 15 minute la dospit.

Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală mare, în care să fierbeţi pe rând chiflele, cca 2-4 minute fiecare.

Apoi scoateţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi aşezaţi-le pe hârtie de copt în tavă.

Lăsaţi cca 15-20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Tăiaţi felii de bacon şi prăjiţi-le într-o tigaie fără grăsime.

Spălaţi frunzele de salată şi lăsaţi-le la uscat. Tăiaţi roşiile felii.

Scoateţi chiflele, lăsaţi-le Jsă se răcească, apoi tăiaţi-le în două.

Intindeţi sos de usturoi deasupra, apoi decoraţi-le cu salată, bacon şi felii de roşii.

Condimentaţi cu sare şi piper, apoi serviţi-le.

Chifle cu rosii si slanina

Chifle_cu_rosii_si_slanina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.