Chifle saltimboca

Printeaza

Chifle saltimboca din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, cotlet de vitel, ulei, piper, salvie, sunca, rucola, pulpa de rosii.

Ingrediente:Chifle_saltimboca

  • 350 g făină
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • câte 1 linguriţă de zahăr si sare
  • 12 felii subţiri de cotlet de viţel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 priză de piper
  • 12 frunze de salvie
  • 6 felii şuncă de Parma
  • 1 legătură de rucola
  • 2 linguri pulpă de roşii

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un vas şi faceţi o gaură în mijloc în care fărâmiţaţi drojdia. Puneţi laptele cu unt la încălzit până ajunge la temperatura corpului, turnaţi-l peste drojdie, apoi acoperiţi compoziţia şi lăsaţi cca 15 minute la dospit.

Adăugaţi zahăr şi sare şi frământaţi bine până devine aluat. Lăsaţi-l acoperit încă 30 de minute la dospit. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

Formaţi bulgări din aluat, faceţi-le câte o gaură în mijloc aşa încât să aibă forma unor inele. Lăsaţi încă 15 minute la dospit.

Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală mare în care să fierbeţi pe rând chiflele, cca 2-4 minute fiecare. Apoi scoateţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi aşezaţi-le pe hârtie de copt în tavă.

Lăsaţi cca 15-20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Spălaţi feliile de cotlet, ştergeţi-le şi bateţi-le.

Incălziţi uleiul şi prăjiţi feliile de cotlet cca 2 minute pe fiecare parte. Condimentaţi cu sare şi piper. Spălaţi frunzele de salvie şi lăsaţi-le la uscat.

Tăiaţi feliile de şuncă în două. Spălaţi frunzele de rucola şi lăsaţi-le la uscat.

Lăsaţi chiflele să se răcească şi apoi tăiaţi-le în două. Ungeţi cu pulpă de roşii şi puneţi feliile de cotlet, şuncă, frunze de salvie şi rucola deasupra.

Chifle saltimboca

Chifle_saltimboca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.