Chifle saltimboca
PrinteazaChifle saltimboca din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, cotlet de vitel, ulei, piper, salvie, sunca, rucola, pulpa de rosii.
- 350 g făină
- 20 g drojdie
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- câte 1 linguriţă de zahăr si sare
- 12 felii subţiri de cotlet de viţel
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 priză de piper
- 12 frunze de salvie
- 6 felii şuncă de Parma
- 1 legătură de rucola
- 2 linguri pulpă de roşii
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un vas şi faceţi o gaură în mijloc în care fărâmiţaţi drojdia. Puneţi laptele cu unt la încălzit până ajunge la temperatura corpului, turnaţi-l peste drojdie, apoi acoperiţi compoziţia şi lăsaţi cca 15 minute la dospit.
Adăugaţi zahăr şi sare şi frământaţi bine până devine aluat. Lăsaţi-l acoperit încă 30 de minute la dospit. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Formaţi bulgări din aluat, faceţi-le câte o gaură în mijloc aşa încât să aibă forma unor inele. Lăsaţi încă 15 minute la dospit.
Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală mare în care să fierbeţi pe rând chiflele, cca 2-4 minute fiecare. Apoi scoateţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi aşezaţi-le pe hârtie de copt în tavă.
Lăsaţi cca 15-20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Spălaţi feliile de cotlet, ştergeţi-le şi bateţi-le.
Incălziţi uleiul şi prăjiţi feliile de cotlet cca 2 minute pe fiecare parte. Condimentaţi cu sare şi piper. Spălaţi frunzele de salvie şi lăsaţi-le la uscat.
Tăiaţi feliile de şuncă în două. Spălaţi frunzele de rucola şi lăsaţi-le la uscat.
Lăsaţi chiflele să se răcească şi apoi tăiaţi-le în două. Ungeţi cu pulpă de roşii şi puneţi feliile de cotlet, şuncă, frunze de salvie şi rucola deasupra.
Chifle saltimboca
Pofta buna!