Chifle cu slanina
PrinteazaChifle cu slanina din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, ou, branza, galbenus, ceapa, slanina.
- 150 ml lapte
- 20 g drojdie
- 25 ml ulei
- 1 lingură de zahăr
- 2 prize de sare
- 300 g făină
- 1 ou
- 75 g brânză Gouda rasă
- 1 gălbenuş
- 1 ceapă
- 8 felii de slănină
Mod de preparare:
Încălziţi laptele până la temperatura corpului, apoi înglobaţi drojdia. Adăugaţi ulei, zahăr şi sare.
Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o 15 minute la dospit, într-un loc cald.
Adăugaţi făina şi oul, apoi frământaţi totul până devine un aluat uniform.
Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o încă 40 de minute la dospit, într-un loc cald.
Frământaţi aluatul, apoi înglobaţi brânza. Tăiaţi aluatul în 8 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele. Lăsati-le să stea 20 de minute.
Preîncălziti cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.
Puneţi 4 litri de apă la fiert. Puneţi pe rând câte 2 chifle să fiarbă, 2 minute pe fiecare parte.
Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar. Puneţi chiflele în tavă.
Bateţi gălbenuşul şi ungeţi cu el chiflele. Lăsaţi 25 de mi-nute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decojiţi ceapa, tăiaţi-o inele şi prăjiţi-o în tigaie împreună cu slănina.
Serviţi chiflele decorate cu slănină si inele de ceapă.
Chifle cu slanina
Pofta buna!