Chifle cu stafide
PrinteazaChifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt, stafide.
Ingrediente:
- 15 g faina
- 75 g de apa
- 240 g faina
- 15 g lapte praf
- 40 g pudra de zahăr
- 3 g sare
- 5 g drojdie
- 1 ou
- 85 g apa calda
- 20 g unt nesarat moale
- 5 g amestec de condimente
- 60 g stafide
pasta alba:
- 20 g faina
- 10 g pudra de zahar
- 18 g de apa
glazura:
- 20 g pudra de zahar
- 20 g de apa
Mod de preparare:
Chifle cu stafide: Intr-o cratita potrivita puneti 15g faina si 75g de apa la foc mic si amestecati bine cu unt. Acesata va ingrosa pana se va forma o pasta translucida. Lasati apoi sa se raceasca la temperature camerei.
Intr-un castron se amesteca faina, laptele praf, zaharul, sarea, drojdia uscata și condimentle mixte.
Intr-un castron bateti oul folosind o furculița, apoi jumatate il turnati peste ingredientele uscate. Apoi se adauga untul, apa calda si amestecul de apa cu faina fiert mai devreme.
Folosind o lingura se amesteca totul pana se formeaza un aluat lipicios. Framantati apoi aluatul cel putin 10 minute. Intindeti aluatul și așezați stafidele pe partea de sus a acestuia.
Impreunati aluatul si mai framantati astfel incat stafidele sa se raspandeasca uniform. Așezați aluatul inapoi in bol.
Acoperiți vasul și lasați sa creasca timp de aproximativ o ora. Dupa ce aluatul a crescut, se presara faina pe o suprafața de lucru si se intinde aluatul.
Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se imparte in 6 parți egale și se formeaza 6 chifle. Puneti chiflele intr-o tava de copt in care ati intins o foaie de copt.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati langa cuptor aproximativ 45 de minute. Se incalzește cuptorul la 200 C. Dupa ce chiflele au crescut scoateți folia.
Intr-un castron mic combinati zaharul, faina și apa si amestecati cu o lingura sa nu se formeze cocoloase.
In oul ramas se adaugă 1 lingurița de apa cupa si amestecati bine. Cu ajutorul unei pensule ungeti partea de sus a chiflelor. Formati pe chifle cate o cruce si umpleti cu pasta.
Coaceti chiflele 15 minute. Intre timp chiflele faceti glazura. Puneti apa și zaharul.
Intr-o cratiță și se incalzeșc si se amesteca pana se ce topeste zaharul, 1-2 minute. Lasati sa se raceasca. Dupa ce ati scos chiflele din cuptor lasați-le pe tava sa se raceasca cel putin 10 minute, apoi ungeti cu glazura si serviti.
Pofta buna!