Chifle cu stafide

Printeaza

Chifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt, stafide.

Ingrediente:

  • 15 g faina
  • 75 g de apa
  • 240 g faina
  • 15 g lapte praf
  • 40 g pudra de zahăr
  • 3 g sare
  • 5 g drojdie
  • 1 ou
  • 85 g apa calda
  • 20 g unt nesarat moale
  • 5 g amestec de condimente
  • 60 g stafide

pasta alba:

  • 20 g faina
  • 10 g pudra de zahar
  • 18 g de apa

glazura:

  • 20 g pudra de zahar
  • 20 g de apa

 

Mod de preparare:

Chifle cu stafide: Intr-o cratita potrivita puneti 15g faina si 75g de apa la foc mic si amestecati bine cu unt. Acesata va ingrosa pana se va forma o pasta translucida. Lasati apoi sa se raceasca la temperature camerei.

Intr-un castron se amesteca faina, laptele praf, zaharul, sarea, drojdia uscata și condimentle mixte.

Intr-un castron bateti oul folosind o furculița, apoi jumatate il turnati peste ingredientele uscate. Apoi se adauga untul, apa calda si amestecul de apa cu faina fiert mai devreme.

Folosind o lingura se amesteca totul pana se formeaza un aluat lipicios. Framantati apoi aluatul cel putin 10 minute. Intindeti aluatul și așezați stafidele pe partea de sus a acestuia.

Impreunati aluatul si mai framantati astfel incat stafidele sa se raspandeasca uniform. Așezați aluatul inapoi in bol.

Acoperiți vasul și lasați sa creasca timp de aproximativ o ora. Dupa ce aluatul a crescut, se presara faina pe o suprafața de lucru si se intinde aluatul.

Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se imparte in 6 parți egale și se formeaza 6 chifle. Puneti chiflele intr-o tava de copt in care ati intins o foaie de copt.

Acoperiti cu folie alimentara si lasati langa cuptor aproximativ 45 de minute. Se incalzește cuptorul la 200 C. Dupa ce chiflele au crescut scoateți folia.

Intr-un castron mic combinati zaharul, faina și apa si amestecati cu o lingura sa nu se formeze cocoloase.

In oul ramas se adaugă 1 lingurița de apa cupa si amestecati bine. Cu ajutorul unei pensule ungeti partea de sus a chiflelor. Formati pe chifle cate o cruce si umpleti cu pasta.

Coaceti chiflele 15 minute. Intre timp chiflele faceti glazura. Puneti apa și zaharul.

Intr-o cratiță și se incalzeșc si se amesteca pana se ce topeste zaharul, 1-2 minute. Lasati sa se raceasca. Dupa ce ati scos chiflele din cuptor lasați-le pe tava sa se raceasca cel putin 10 minute, apoi ungeti cu glazura si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.