Chifle cu sunca
PrinteazaO reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan.
- 200 g sunca de praga
- 150 g branza de vaci
- 600 g faina
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 3 linguri cu ulei
- 10 g drojdie
- 1 lingurita cu zahar
- 1 lingurita cu sare
- susan
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puţin [apte. Adaugă zahărul, sare şi restul de lapte. Toarnă totul peste făina cernută.
Pune brânza şi uleiul şi frământă un aluat bine legat. Adaugă şunca tăiată în cubuleţe şi lasă la dospit 30 de minute. împarte aluatul în bucăţi egale şi modelează chiflele.
Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Unge-le cu oul bătut şi precară susan. Coace-le la cuptor 30 de minute.
Chifle cu sunca
Pofta buna!