Chifle cu tarate si seminte
PrinteazaChifle cu tarate si seminte din: faina, lapte, drojdie, miere, ou, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, tarate, sare, ulei.
- 300 g faina alba
- 200 g faina integrala
- 200 ml lapte
- 40 g drojdie
- 1 lingurita miere
- 1 ou
- 3-4 linguri amestec de seminte (floarea-soarelui si dovleac) crude
- 3 linguri tarate
- 1 lingura sare
- 1 lingura ulei pentru tava
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol drojdia cu mierea, puţin lapte cald şi 2-3 linguri cu făină. Laşi maiaua să crească 1/4 oră.
Cerni într-un castron cele 2 tipuri de făină, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, restul de lapte călduţ, sarea, oul bătut, tărâţele şi seminţele mărunţite.
Timp de 15 minute, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl presari cu făină, îl acoperi cu un şervet de bucătărie şi îl laşi să crească timp de 1 oră.
Rupi bucăţi de mărimea unui măr, pe care le modelezi sub formă de sferă şi le aşezi în tava unsă cu ulei.
Crestezi bucăţile în formă de cruce şi le laşi să crească la cald, 30 de minute.
Le ungi cu lapte şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 35 de minute, până se rumenesc uşor.
Chifle cu tarate si seminte
Pofta buna!