Ceai de Coajă de Portocală – Bogat în vitamine și antioxidanți, acest ceai nu doar că oferă un gust plăcut, dar și multiple beneficii pentru sănătate. Coaja de portocală adaugă un plus de savoare și prospețime, fiind un mod excelent de a folosi întreaga fructă. Simplu de preparat, acest ceai te va cuceri prin aromele […]
Chifle turcesti
PrinteazaChifle turcesti din: drojdie, sare, zahar, apa, lapte, ulei, ou, piure de cartofi, faina, ceapa, carne tocata, ardei, pasta de tomate.
Ingrediente:
- 42 g drojdie
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar apă
- 1 pahar lapte
- 1 pahar ulei
- 1 ou
- 200 g piure de cartofi
- 700 g făină
umplutură:
- 2 cepe
- 250 g carne tocată
- 1 ardei
- 1 linguriţă pastă de tomate
- sare
Mod de preparare:
Chifle turcesti: Pentru aluat, sfărâmi drojdia, adaugi zahăr, sare, apă şi laptele călduţe, uleiul, făina, piureul şi albuşul.
Amesteci toate ingredientele si laşi aluatul să crească.
Pentru umplutura, cureţi ceapa şi o tai mărunt. Apoi o căleşti în ulei, adaugi carnea, ardeiul tăiat mărunt, pasta de tomate şi potriveşti de sare. Laşi să fiarbă puţin.
Formezi biluţe de aluat, le întinzi, aşezi în mijloc umplutura, apoi formezi chiflele. Le aşezi într-o tavă unsă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.
Pofta buna!
Sos Alfredo – Rețeta Perfectă pentru Paste – este unul dintre cele mai populare sosuri pentru paste, apreciat pentru textura sa cremoasă și gustul bogat. Originar din Italia, acest sos a devenit un favorit internațional datorită simplității și versatilității sale. Preparat din ingrediente de bază precum unt, smântână și parmezan, sosul Alfredo este ideal pentru […]