Chifle turcesti

Printeaza

Chifle turcesti din: drojdie, sare, zahar, apa, lapte, ulei, ou, piure de cartofi, faina, ceapa, carne tocata, ardei, pasta de tomate.

Ingrediente:Chifle turcesti

  • 42 g drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 pahar apă
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 ou
  • 200 g piure de cartofi
  • 700 g făină

Pentru umplutură:

  • 2 cepe
  • 250 g carne tocată
  • 1 ardei
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, sfărâmi drojdia, adaugi zahăr, sare, apă şi laptele călduţe, uleiul, făina, piureul şi albuşul. Amesteci toate ingredientele si laşi aluatul să crească.

Pentru umplutura, cureţi ceapa şi o tai mărunt. Apoi o căleşti în ulei, adaugi carnea, ardeiul tăiat mărunt, pasta de tomate şi potriveşti de sare. Laşi să fiarbă puţin.

Formezi biluţe de aluat, le întinzi, aşezi în mijloc umplutura, apoi formezi chiflele. Le aşezi într-o tavă unsă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.