Chifle turcesti
PrinteazaChifle turcesti din: drojdie, sare, zahar, apa, lapte, ulei, ou, piure de cartofi, faina, ceapa, carne tocata, ardei, pasta de tomate.
- 42 g drojdie
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar apă
- 1 pahar lapte
- 1 pahar ulei
- 1 ou
- 200 g piure de cartofi
- 700 g făină
Pentru umplutură:
- 2 cepe
- 250 g carne tocată
- 1 ardei
- 1 linguriţă pastă de tomate
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, sfărâmi drojdia, adaugi zahăr, sare, apă şi laptele călduţe, uleiul, făina, piureul şi albuşul. Amesteci toate ingredientele si laşi aluatul să crească.
Pentru umplutura, cureţi ceapa şi o tai mărunt. Apoi o căleşti în ulei, adaugi carnea, ardeiul tăiat mărunt, pasta de tomate şi potriveşti de sare. Laşi să fiarbă puţin.
Formezi biluţe de aluat, le întinzi, aşezi în mijloc umplutura, apoi formezi chiflele. Le aşezi într-o tavă unsă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.
Pofta buna!