Chifle umplute cu pasta de spanac
PrinteazaChifle umplute cu pasta de spanac din: graham, spanac, ceapa verde, unt, faina, lapte, lamaie, telemea, cascaval, sare, nucsoara.
- 6 chifle graham
- 500 g spanac
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri unt
- 1 lingurita faina
- 250 ml lapte
- 1/2 lamaie
- 100 g telemea
- 100 g cascaval
- sare
- nucsoara
Mod de preparare:
Cureti spanacul, il speli in mai multe ape si il oparesti in apa usor sarata, iar dupa 2 minute il scurgi si il toci marunt. Topesti untul intr-o cratita, presari faina, amesteci energic si stingi treptat cu 100 ml lapte.
Omogenizezi sosul, pui ceapa taiata in rondele, sarezi si condimentezi dupa gust si continui fierberea pentru 5 minute. La sfarsit, incorporezi spanacul. Tai cate un capacel chiflelor si scoti miezul.
Inmoi jumatate din miez in laptele ramas. In sosul de spanac, incorporezi miezul de paine scurs, apoi 1/2 din cascaval si branza date pe razatoarea mare. Cu acest amestec umpli chiflele, le pui intr-o forma tapetata cu hartie de copt si le coci 20 de minute, la foc mediu.
Le consumi ca aperitiv cald. Dupa ce le scoti din cuptor, cat sunt fierbinti, le presari cu restul de cascaval ras.
Chifle umplute cu pasta de spanac
Pofta buna!