Chifle cu umplutura de carne tocata

Printeaza

O reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina, zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen, maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet.

Ingrediente:Chifle cu umplutura de carne tocata

  • 40 g drojdie
  • 800 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 150 g unt topit

umplutura:

  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 500 g carne de porc tocata
  • boia
  • chimen
  • maghiran
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingura bulion
  • 50 ml supa
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se prepara aluatul: se amesteca drojdia zdrobita cu 1 lingura faina, zaharul si 3 linguri de lapte caldut. Se lasa la crescut. Restul de faina se sareaza si se adauga 1 ou, restul de lapte, apoi maiaua si 1/2 din cantitatea de unt; se lasa sa creasca la caldura 1 ora.

Pentru umplutura; se prajesc ceapa tocata si şi usturoiul; se adaugă carnea şi se prăjeşte până devine sfărâmicioasă; se adaugă boia, chimen, maghiran, sare şi piper. Se stinge cu vin, supă şi bulion şi se lasă să fiar­bă 15 min.; se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească. Apoi se înglobează oul şi pesmetul. Se încinge cuptorul la 200 °C.

Se întinde o foaie de aluat; se taie în 12 pătrate şi se umplu cu carne; se strâng marginile, ca o trăistuţă. Se ung una câte una şi se aşază într-o tavă unsă, cu partea lipită în jos. Se lasă la crescut în tavă 10 min., apoi se mai ung şi se dau la cuptor. Se coc 5 min., apoi temperatura din cuptor se reduce la 180 °C; se mai coc 50 min. Se lasă să se răcească şi se servesc

Chifle cu umplutura de carne tocata

Chifle cu umplutura de carne tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.