Chifle cu umplutura de carne tocata
PrinteazaO reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina, zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen, maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet.
- 40 g drojdie
- 800 g faina
- 1 lingurita zahar
- 400 ml lapte caldut
- 1 ou
- 150 g unt topit
umplutura:
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 500 g carne de porc tocata
- boia
- chimen
- maghiran
- 50 ml vin rosu
- 1 lingura bulion
- 50 ml supa
- 1 ou
- 4 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se prepara aluatul: se amesteca drojdia zdrobita cu 1 lingura faina, zaharul si 3 linguri de lapte caldut. Se lasa la crescut. Restul de faina se sareaza si se adauga 1 ou, restul de lapte, apoi maiaua si 1/2 din cantitatea de unt; se lasa sa creasca la caldura 1 ora.
Pentru umplutura; se prajesc ceapa tocata si şi usturoiul; se adaugă carnea şi se prăjeşte până devine sfărâmicioasă; se adaugă boia, chimen, maghiran, sare şi piper. Se stinge cu vin, supă şi bulion şi se lasă să fiarbă 15 min.; se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească. Apoi se înglobează oul şi pesmetul. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se întinde o foaie de aluat; se taie în 12 pătrate şi se umplu cu carne; se strâng marginile, ca o trăistuţă. Se ung una câte una şi se aşază într-o tavă unsă, cu partea lipită în jos. Se lasă la crescut în tavă 10 min., apoi se mai ung şi se dau la cuptor. Se coc 5 min., apoi temperatura din cuptor se reduce la 180 °C; se mai coc 50 min. Se lasă să se răcească şi se servesc
Chifle cu umplutura de carne tocata
Pofta buna!