Chiftea greceasca
PrinteazaChiftea greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte, orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.
Ingrediente:
- 250 g carne tocata de porc
- 1 ou
- 250 g carne tocata de vita
- 100 ml lapte
- 75 g orez cu bobul lung
- 150 ml apa
- piper macinat
- sare
pentru umplutura:
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi tocat
- 100 g feta
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert în apă cu sare, amestecând încontinuu, până când dă în clocot, apoi dai focul mai mic şi laşi să fiarbă sub capac, timp de 15 minute.
Când e gata, iei de pe foc şi laşi să stea acoperit încă 15 minute
Amesteci bine carnea de porc cu cea de vită, adaugi oul, laptele, orezul şi condimentele.
Prepari umplutura: Zdrobeşti feta bine cu o furculiţă, pui untul, ceapa tocată, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat, amestecând bine.
Intr-o tavă unsă cu ulei pui un strat de carne, peste acesta aşezi un strat de umplutură, urmând apoi un alt strat de carne şi de umplutură.
Repeţi operaţia până când carnea (trebuie să iasă 3 straturi de carne şi 2 de umplutură).
Din loc în loc, pui bucăţele de unt şi dai totul la cuptorul încins, pentru aproximativ o oră.
Chiftea greceasca
Pofta buna!