Chiftea greceasca

Printeaza

Chiftea greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte, orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.

Ingrediente:

  • 250 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 ml lapte
  • 75 g orez cu bobul lung
  • 150 ml apa
  • piper macinat
  • sare

pentru umplutura:

  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 100 g feta
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pui orezul la fiert în apă cu sare, amestecând încontinuu, până când dă în clocot, apoi dai focul mai mic şi laşi să fiarbă sub ca­pac, timp de 15 minute.

Când e gata, iei de pe foc şi laşi să stea acoperit încă 15 minute

Ames­teci bine carnea de porc cu cea de vită, adaugi oul, laptele, orezul şi condimentele.

Prepari umplutura: Zdrobeşti feta bine cu o furculiţă, pui untul, ceapa tocată, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat, ames­tecând bine.

Intr-o tavă unsă cu ulei pui un strat de carne, peste acesta aşezi un strat de umplu­tură, urmând apoi un alt strat de carne şi de umplutură.

Repeţi operaţia până când carnea (tre­buie să iasă 3 straturi de carne şi 2 de umplutură).

Din loc în loc, pui bucăţele de unt şi dai totul la cuptorul încins, pentru aproxima­tiv o oră.

 

Chiftea greceasca

Chiftea_greceasca

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.