Chiftele arabesti cu umplutura
PrinteazaChiftele arabesti cu umplutura din: dovlecei, oua, cascaval, faina, marar, smantana.
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 3 linguri caşcaval ras
- 2 linguri făină
- mărar verde
- smântână
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece şi puţină sare. După fierbere, se scot cu o strecurătoare şi se lasă în ea până se scurg bine de apă.
Se pun apoi într-un vas şi se fărâmă cu ajutorul unei furculiţe. Se adaugă ouăle, caşcavalul, făina şi mărarul, întreaga compoziţie amestecându-se cât mai omogen. Se scoate compoziţia cu ajutorul unei linguri şi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei bine încins.
Se scot chifteluţele cu o strecurătoare şi se lasă acolo până ce tot uleiul s-a scurs. Se aşează pe platoul de servit şi se toarnă deasupra puţină smântână.
Pofta buna!