sfecla rosie, usturoi, boabe de piper, apa, otet, sare, zahar. Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și vitamine, fiind un aliment perfect pentru zilele reci de iarnă. Ingrediente: Sfeclă roșie: 2 kg Usturoi: 6-8 căței Boabe de piper: 20-25 boabe Apă: 1 litru Oțet: 200 ml Sare: […]
Chiftele cu aroma de capere
PrinteazaChiftele cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele.
Ingrediente:
- 1 chifla veche de-o zi
- circa 75 ml lapte caldut
- 1 ceapa
- 60 g unt
- 600 g carne tocata mixta
- 5 oua
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita maghiran uscat
- 4 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 1 lingura capere
- 2 fileuri de sardele
Mod de preparare:
Chifla se înmoaie în lapte. Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte într-o lingură de unt încins.
frământă carnea tocată cu pâinea stoarsă, 1 ou, muştar, ceapă, maghiran şi 2 linguri de pătrunjel.
sărează şi se piperează; se modelează din această compoziţie cea 8 chiftele mici, se presează şi se prăjesc în 2 linguri de ulei, la foc mijlociu, cea 4-5 min. pe fiecare parte.
Restul de unt se aşază într-un bol. Se toacă sardelele scurse şi caperele şi se înglobează în unt, împreună cu restul de pătrunjel.
aşază pe chifteluţe câte o porţie mică din acest amestec şi se lasă să se topească.
In restul de ulei încins se prăjesc 4 ouă ochiuri, se sărează şi se servesc împreună cu chifteluţele.
Chiftele cu aroma de capere
Pofta buna!
Sfeclă Roșie la Borcan pentru Iarnă
ma tenteaza sa fac niste chiftele deseara
Ce pofta mi-ai facut de chiftele
caperele in chiftele au un gust foarte bun
Chiftelele imi plac, dar aroma de capere ?!? Prefer chiftelele simple