Chiftele aromate cu sos tomat
PrinteazaChiftele aromate cu sos tomat din: carne tocata, oua, cartof, ulei, suc de rosii, otet, vin, ceapa, sare, piper.
Pentru chiftele:
- 600 g carne tocată de porc
- 300 g carne tocată de vită
- 2 ouă
- un cartof mare
- ulei, pentru prăjit
- sare
- piper
Pentru sos:
- 460 g suc de roşii gros
- 30 ml oţet
- 50 ml vin alb demisec
- o ceapă
- o foaie dafin
- ulei, pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru chiftele, cartoful se trece prin râzătoare, se lasă la scurs şi apoi se amestecă bine cu carnea, ouăle, sare şi piper. Cu mâinile umezite se modelează chiftele care se rumenesc în puţin ulei, la foc mare. Se lasă deoparte.
Pentru sos, ceapa tocată se căleşte în puţin ulei, se adaugă sucul de roşii, oţetul, vinul, foaia de dafin, sare, piper şi apă în funcţie de consistenţa dorită a sosului.
Se pun chiftelele în sos şi se lasă la fiert 15 minute.
Pofta buna!