Chiftele aromate din fasole
PrinteazaChiftele aromate din fasole din: fasole boabe, paine, ceapa, usturoi, morcov, pastaarnac, sare, piper, cimbru, dafin, marar, patrunjel, orez, ulei.
- 2 ceşti fasole boabe
- 1 ceaşcă pâine înmuiată
- 2 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
- mărar şi pătrunjel uscate
- 1 ceaşcă orez
- ulei pentru prăjit chiftelele
Mod de preparare:
Fierbi fasolea. După ce schimbi prima apă, pui zarzavaturile tocate, sarea şi 2 foi de dafin. Când este bine fiartă fasolea, o scurgi de zeamă şi pui boabele într-un castron.
Adaugi pâinea înmuiată în zeama reţinută de la fiertul fasolei, condimentele, usturoiul pisat şi verdeaţa. Frămânţi cu mâna şi formezi bilute. Le dai apoi prin făină şi le prăjeşti în ulei foarte bine încins.
Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei, prepari un pilaf dintr-o ceaşcă de orez şi trei ceşti de zeamă. Când orezul se înmoaie bine, îl sărezi, pui mărar şi îl serveşti rece, ca garnitură pentru chiftele.
Pofta buna!