Chiftele aromate
PrinteazaChiftele aromate din: carne de porc, oua, usturoi, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de porc
- 2 ouă
- 2 căţei usturoi
- o ceapă mică
- 100 ml lapte
- o legătură pătrunjel
- ulei, pentru prăjit
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare Chiftele aromate:
Intr-un vas se pun carnea, ouăle, usturoiul pisat, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul tocat, sare şi piper.
Se amestecă bine şi apoi se toarnă întâi 50 ml lapte, se amestecă şi se mai adaugă restul de lapte numai dacă este necesar.
Intr-o farfurie, se pune pesmetul, cu mâna umezită se formează chiftelele şi se trec prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei.
Pofta buna!