Chiftele cu porc si vita din: carne de vita, carne de porc, ou, pesmet, usturoi, lapte, ceapa, marar, piper, sare, faina, ulei, apa. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 kg carne tocata de porc 1 ou 1 cană pesmet 1 cățel de usturoi 1/2 cană de lapte 1 ceapa tocata 1/4 linguriță de […]
Chiftele berlineze
PrinteazaO reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc.
Ingrediente:
- 2 chifle mai vechi
- 500 g carne tocata mixta
- 1 ceapa mare sau ceapa verde
- 1 ou
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura rasa boia de ardei dulce
- 2 lingurita untura de porc
Mod de preparare:
Se inmoaie chiftele in apa rece, aproximativ 10 minute. Se storc si se amesteca cu carnea tocata.
Ceapa se taie marunt si impreuna cu oul se incorporeaza in compozitia de carne tocata si chifle.
Se condimenteaza totul cu sare, piper si boia.
Cu mainile umezite se formeaza 8 chiftele plate.
Untura se pune intr-o tigaie la incins si se prajesc chiftelele pe ambele parti aproximativ 6 minute, la foc potrivit.
Chiftele berlineze
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Chiftele caramelizate cu sos de soia
Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]
Pofta buna!