Chiftele cu bulgur si naut

Printeaza

Chiftele cu bulgur si naut  din: bulgur, carne de miel, ceapa, faina, sare, piper, scortisoara, supa de vita, ulei, muguri de pin, menta.

 

Ingrediente:

  • 250 g bulgur fin
  • 150 g carne de miel tocată
  • o ceapă
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper

umplutura:

  • o ceapă
  • 100 g carne de miel
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 80 ml supă de vită
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 linguri mentă proaspătă tocată
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bulgurul se acoperă cu apă clocotită şi se lasă 5 minute. scurge si se mixează cu celelalte ingrediente şi se dă o oră la rece.

Pentru umplutură, se încinge uleiul si se căleşte ceapa tocată. Se adaugă carnea tocată, scorţişoara si se lasă 3 minute la foc mare.

toarnă supa si se mai fierbe 6 minute. Se adaugă apoi mugurii de pin si menta, sare si piper şi se lasă la răcit.

Din preparatul cu bulgur se iau 2 linguri şi se modelează între palme sub forma unui cârnăcior de 5-6 cm lungime.

Cu mâna udă se face un sanţ, se aşază două linguriţe de umplutură, se modelează sub formă ovală.

Se dau o oră la rece apoi se prăjesc.

 

Chiftele cu bulgur si naut

Chiftele_cu_bulgur_si_naut

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.