Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
PrinteazaChiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata.
Ingrediente:
- 100 g bulgur
- 250 g de spanac
- 1 lingurita de chimion macinat
- 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney)
- 1 catel de usturoi, tocat
- 85 g pesmet
- 5 oua, 1 batut
- 1 lingura de ulei, plus extra
pentru chutney:
- 5 linguri de zahar
- 50 ml otet de vin alb
- 2 linguri de ceapa taiata fin
- 250 g de rosii cherry, taiate pe jumatate sau in sferturi
- frunze pde salata, pentru servit
Mod de preparare:
Prepară mai întâi chutney-ul. într-o crăticioară încălzeşte zahărul, oţetul şi puţină sare. Fierbe 1 minut, apoi adaugă ceapa şi roşiile.
Mai lasă 1 minut să fiarbă, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească.
Fierbe bulgurul în suficientă apă, până se înmoaie – aproximativ 5 minute. Scurge-I bine şi pune-l într-un bol.
Pune spanacul într-o strecurătoare şi toarnă apă fiartă peste el pentru a se înmuia.
Clăteşte-l sub un jet de apă rece şi stoarce-l cât mai bine de apă. Toacă-I şi pune-l peste bulgur, împreună cu chimionul, usturoiul, ceapa şi pesmetul.
Pune jumătate din cantitate într-un blender şi pasează până obţii o pastă (nu trebuie să fie foarte fină).
Toarnă înapoi peste restul de compoziţie, adaugă oul bătut şi asezonează. Amestecă bine şi formează 8 chiftele, apoi lasă-le la frigider până le prăjeşti.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, nonaderentă, şi prăjeşte chiftelele în două tranşe, până se rumenesc pe ambele părţi, între timp, unge 4 vase ramekin (pentru sufleuri) şi pune-le să se încălzească puţin în cuptor.
Scoate-le şi sparge în fiecare câte un ou, apoi dă-le la copt 3-4 minute. Scoate ouăle din forme cu ajutorul unui cuţit şi serveşte-le peste chiftele, împreună cu chutney şi câteva frunze de salată.
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
Pofta buna!
e ceva de munca, dar o sa iasa ceva delicios 🙂