Chiftele caramelizate

Printeaza

Chiftele caramelizate din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia.

Ingrediente:Chiftele caramelizate

  • 300 g năut
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură coriandru
  • 40 g făină
  • 200 g zahăr brun
  • 100 ml sos de soia
  • ghimbir

 

Mod de preparare:

Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe 15 minute, se strecoară şi se mixează cu 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 1 legătură coriandru, 40 g făină.

Se modelează chiftele şi se coc la cuptor. Se prepară un sos caramel: se fierb 200 g zahăr brun cu 10 ml apă, până când devine arămiu.
Se ia de pe foc si se adaugă 100 ml sos de soia şi 2 felii ghimbir; se lasă 5 minute.

Se scoate ghimbirul şi sosul se toarnă peste chiftele.

Se prepară garnitura: se călesc în ulei 2 fire ceapă verde tăiate rondele. Se adaugă 40 g orez cu bob lung şi se căleşte, amestecând. Se adaugă 1 ardei gras verde şi unul roşu şi 3 bulbi de fenicul tăiaţi fâşii; se fierb 2 minute.

Se amesteca 20 ml sos de roşii cu 1 lingură zahăr brun, 20 ml oţet balsamic, 200 ml supă, sare şi piper şi se fierb 2 minute la foc mic, până scade sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.