Chiftele caramelizate
PrinteazaChiftele caramelizate din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia.
- 300 g năut
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură coriandru
- 40 g făină
- 200 g zahăr brun
- 100 ml sos de soia
- ghimbir
Mod de preparare:
Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe 15 minute, se strecoară şi se mixează cu 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 1 legătură coriandru, 40 g făină.
Se modelează chiftele şi se coc la cuptor. Se prepară un sos caramel: se fierb 200 g zahăr brun cu 10 ml apă, până când devine arămiu.
Se ia de pe foc si se adaugă 100 ml sos de soia şi 2 felii ghimbir; se lasă 5 minute.
Se scoate ghimbirul şi sosul se toarnă peste chiftele.
Se prepară garnitura: se călesc în ulei 2 fire ceapă verde tăiate rondele. Se adaugă 40 g orez cu bob lung şi se căleşte, amestecând. Se adaugă 1 ardei gras verde şi unul roşu şi 3 bulbi de fenicul tăiaţi fâşii; se fierb 2 minute.
Se amesteca 20 ml sos de roşii cu 1 lingură zahăr brun, 20 ml oţet balsamic, 200 ml supă, sare şi piper şi se fierb 2 minute la foc mic, până scade sosul.
Pofta buna!