Chiftele de carne cu fulgi de ovăz
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele de carne cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, carne de porc, carne de vita, ou, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel, sare, concentrat de legume si pesmet.
- 120 g fulgi de ovăz
- 8 linguri lapte
- 320 g carne de porc
- 320 g carne de vită
- 1 ou
- 2 cepe
- 2–4 căţei de usturoi
- 80 ml ulei
- piper
- chimen măcinat
- pătrunjel verde
- sare
- concentrat de legume
- pesmet
Mod de preparare:
Puneţi fulgii într-un castron, turnaţi lapte şi îi lăsaţi să stea un pic. Tocaţi carnea împreună cu ceapa, usturoiul, adaugi ou, sare, un praf concentrat de legume, piper, chimen şi pătrunjel.
Frământaţi bine şi împarţiţi în câte bucăţi vreţi, în funcţie de mărimea dorită.
Treceţi chiftelele prin pesmet şi le prăjiţi pe ambele părţi în ulei (nu prea tare), turnaţi apă caldă şi le puneţi într-un vas de yena.
Daţi vasul la cuptor până când se fierbe carnea şi iese moale. Serviţi chiftelele cu o salată sau cu gogoşari. Le puteţi servi şi cu o garnitură de cartofi sau de orez.
Fulgii de ovăz vor forma o crustă crocantă, iar miezul chiftelelor va rămâne moale şi pufos.
Chiftele de carne cu fulgi de ovăz
Pofta buna!