Chiftele cu carne si legume

Printeaza

Chiftele cu carne si legume din: carne, ceapa, morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, pasta de ardei, gogosare, sare, piper, oua, verdeata, usturoi, cartof pesmet.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Chiftele cu carne si legume

  • 1 kg carne tocată de pui sau de vită
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1 rădă­cină de pătrunjel
  • 1 lingură pastă de ardei
  • 1 gogoşar de la con­gelator
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 cartof
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Toci ceapa mărunt, apoi o amesteci cu morcovul, ţelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel curăţate, date pe răzătoarea cu ochiuri mici şi scurse puţin.

Razi şi cartoful, îl presezi să se scurgă de zeamă. Le amesteci apoi pe toate, pui şi gogoşarul tocat şi pasta de ardei şi le fierbi înăbuşit cu 2-3 linguri de apă până se înmoaie.

Când amestecul s-a înmuiat bine îl laşi să se răcească puţin, apoi îl amesteci cu carnea tocată, ouăle, verdeaţa tăiată, sare (dacă mai e nevoie) şi usturoiul pisat.

Formezi chifteluţe, pe care le dai prin pesmet (sau făină) şi le prăjeşti în ulei.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • chiftele cu carne si legume
  • chiftelute cu carne si legume
  • chiftele cu legume si carne
  • chiftele vegetale
  • chiftelute cu legume si carne

1 comentariu

  1. O sa fac si eu chiftele din astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.