Chiftele cu carne mentolata

Printeaza

Chiftele cu carne mentolata din: carne de vita, usturoi, menta, ulei de masline, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe de mentă uscată, fărâmiţată
  • 7 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Chiftele cu carne mentolata:

Carnea se dă de două ori prin maşina de tocat şi se frământă bine, până devine o pastă omogenă.

Se adaugă sare, piper, usturoi şi mentă şi se omogenizează (astfel carnea devenind “mentolată”).

Se fac chiftele mai mari, foarte plate, aproximativ de mărimea şi grosimea palmei şi se pun la prăjit într-un vas de teflon.

Se aşează, când sunt prăjite pe ambele feţe, pe platou, deasupra lor tumându-se puţin ulei amestecat cu suc de lămâie (eventual, după preferinţă, şi cu usturoi pisat).

Se servesc reci sau calde, cu rondele de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.