Chiftele de carne cu oua
PrinteazaChiftele de carne cu oua din: carne tocata de vitel, gaina, oua de prepelita, bacon afumat, ceapa, unt, pemset, ciuperci, bulion, ulei, sare, piper.
- 200 g carne tocata de vitel
- 2 oua de gaina
- 4 oua de prepelita
- 2 felii bacon afumat
- 2 cepe
- 50 g unt
- pesmet fin
- 200 ml apa
- 4-5 linguri ciuperci
- o lingura bulion
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă fină, care se amestecă apoi cu ouăle de găină, sare şi piper.
Ouăle de prepeliţă se fierb tari şi se curăţă de coajă. Apoi, se învelesc în carne tocată şi, cu mâna umedă, se formează bile uniforme care se trec prin pesmet.
Intr-un vas, se căleşte ceapa în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se pun bilele de carne cu ouă.
Se lasă 5 minute, cât să se rumenească uşor, se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi ciupercile.
Se lasă un pic să se înmoaie şi baconul şi apoi se toarnă apă şi se fierbe acoperit pentru 20 de minute.
Se toarnă apoi bulionul desfăcut cu puţină apă şi se mai ţine 10 minute la fiert. Se servesc cu garnitură de cartofi fierţi.
Chiftele de carne cu oua
Pofta buna!