Salată de fenicul cu portocale și nuci din: bulbi de fenicul, portocale, nuci, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, frunze de menta. Această salată este bogată în fibre și nutrienți. Feniculul adaugă un gust subtil, în timp ce portocalele aduc o notă dulce și acidulată. Nucile adaugă textură, iar sosul de ulei […]
Chiftele cu carne de vita si sos
PrinteazaChiftele cu carne de vita si sos din: pulpa de vita, suc de rosii, ceapa, chifla.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de vită tocată
- 400 ml suc de roşii
- 1 ceapă albă
- 1 chiflă
Mod de preparare:
Chiftele cu carne de vita si sos: Înmoaie chifla în lapte, stoarce-o şi pune-o peste carnea de vită. Adaugă oul, amestecă până se omogenizează compoziţia, apoi potriveşte de sare şi piper.
Ia din compoziţie şi formează chifteluţe cu mâinile umede. Prăjeşte-le în ulei încins. Scoate-le cu spumiera şi pune-le pe un şervet, să se scurgă excesul de ulei.
Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Căleşte-o în uleiul în care ai prăjit chiftelele, adaugă sucul de roşii, un căţel de usturoi (optional), sare şi piper. Lasă totul să fiarbă la foc potrivit, amestecând până scade.
La servire, toarnă sosul peste chiftele. Dacă ai timp, dă-le la cuptor un sfert de oră, ca să se intrepătrundă aromele.
Pofta buna!
Piept de pui in sos de smantana cu patrunjel
Piept de pui in sos de smantana cu patrunjel din: piept de pui, sare, piper, unt, lapte, patrunjel, sherry, vin, smantana. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi […]