Chiftele de cartofi cu boia dulce
PrinteazaChiftele de cartofi cu boia dulce din: cartofi, apa, sare grunjoasa, faina, lapte, ceapa, coaja de portocala, sare, piper, boia dulce, ulei de masline.
- 4 cartofi
- 1 l de apă
- 1 pumn de sare grunjoasă
- 150 g de făină
- 50 ml de lapte
- 1 ceapă
- coaja de la 1 portocală
- sare si piper
- 1/2 linguriţă de boia dulce
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi cartofii şi apoi fierbeţi-i într-un litru de apă sărată cu un pumn de sare grunjoasă.
Pentru a a controla gătirea acestora, înfigeţi în ei o scobitoare, dacă scobitoarea intră cu uşurinţă în tubercul, cartofii sunt gata. Scurgeţi-i şi zdrobiţi-i, formând un piure. Adăugaţi făina şi treptat laptele.
Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă, fără a fi prea lichidă. Adăugaţi acestei compoziţii ceapă tăiată mărunt, coaja de portocală şi boia. Amestecaţi şi potriviţi de sare şi piper.
Puneţi uleiul într-o cratiţă, încingeţi-l şi apoi luaţi o lingură de pastă şi lăsaţi-o să se închege.
Continuaţi până umpleţi cratiţa cu chiftele, însă având grijă să le separaţi cât mai bine unele de altele, întoarceţi-le şi rumeniţi-le pe ambele părţi.
Scurgeţi grăsimea în exces pe hârtie absorbantă. Serviţi-le călduţe, cu puţină sare, împreună cu prosciutto sau mozzarella, după preferinţe.
Chiftele de cartofi cu boia dulce
Pofta buna!