Chiftele de cartofi cu gris si iaurt

Printeaza

Chiftele de cartofi cu gris si iaurt din: cartofi, făină, gris, ouă, iaurt, sare, piper, ulei.

Cartofii sunt bogati in carbohidrati, proteine, fibre alimentare, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie pentru organismul uman. Cartofii se pot consuma gatiti in diverse moduri, precum fierti, prajiti, copti sau la cuptor.

In plus fata de valoarea lor nutritiva, cartofii au si o serie de proprietati benefice pentru sanatate. De exemplu, potrivit unor studii, consumul regulat de cartofi poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare si de diabet de tip 2.

Cartofii mai pot ajuta la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea functiei cognitive.

Chiftele_de_cartofi_cu_gris_si_iaurt

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură gris
  • 2 ouă
  • 2 linguri iaurt
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:

Dai cartofii priri răzătoarea mică şi-f stor­ci. îi amesteci cu făina, grisul, ouăle bătute, sare şi piper după gust şi iaurtul.

După ce s-au omogenizat ingredientele, uzi mâna şi formezi biluţe pe care le presezi uşor. Pui chiftelele la prăjit în ulei încins, până se rume­nesc frumos pe ambele părţi.

Ii poţi servi alături de un sos de iaurt.

Chiftele de cartofi cu gris si iaurt

Chiftele_de_cartofi_cu_gris_si_iaurt

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Sabusca de cartofi si pastai

Chiftele de cartofi cu ceapa verde

Chiftele de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]

Chiftele de cartofi in malai

Chiftele de cartofi cu ou

Chiftele de cartofi cu ou din: cartofi, oua, ceapa, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul şi ceapa verde […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sunt bune chiftelele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.