Chiftele de cartofi cu nucsoara
PrinteazaChiftele de cartofi cu nucsoara din: ceapa verde, varza, oua, nucsoara, sare, piper, pesmet, piure de cartofi, ulei de masline, ulei, smantana.
Cartoful (Solanum tuberosum) este o legumă rădăcinoasă, care este folosită în alimentație în întreaga lume. Originar din regiunea andină a Americii de Sud, cartoful este astăzi una dintre cele mai importante culturi alimentare, fiind al patrulea aliment ca valoare nutritivă după orez, grâu și porumb.
Cartofii sunt bogati in carbohidrati, proteine, fibre alimentare, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie pentru organismul uman. Cartofii se pot consuma gatiti in diverse moduri, precum fierti, prajiti, copti sau la cuptor.
In plus fata de valoarea lor nutritiva, cartofii au si o serie de proprietati benefice pentru sanatate. De exemplu, potrivit unor studii, consumul regulat de cartofi poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare si de diabet de tip 2.
Cartofii mai pot ajuta la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea functiei cognitive.
- 12 fire ceapa verde
- varza verde, tocata
- 2 oua, ușor bătute
- 1/4 linguriță nucșoară proaspăt măcinata
- 1/2 linguriță sare
- piper proaspăt măcinat
- 1/3 cana pesmet
- 1 1/2 cani piure de cartofi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de ulei
- smantana, pentru servire
Mod de preparare:
Curățați și tăiați capetele de la ceapa verde, gatiti în apă clocotită aproximativ 5 minute.
Scurgeti, stoarceti bine si se toaca marunt. Puneti intr-un bol, se adaugă varza, oua, nucsoara sare, piper, pesmet si piure de cartofi.
Se amestecă pentru a se combina.
Se încălzesc uleiurile intr-o tigaie mare la foc mediu-mare, cu ajutorul unei linguri formati chiftele pe care le rumeniti in uleiul incins cateva minute pe fiecare parte.
Serviti cu smantana.
Pofta buna!