Chiftele de cartofi cu soia
PrinteazaChiftele de cartofi cu soia din: cartofi, soia, sare, piper, verdeata, paine, bulion, ulei, pesmet.
- 3 cartofi fierţi
- 100 g soia (tocătură)
- sare
- piper măcinat
- verdeaţă tocată
- 1 felie de pâine veche
- 2 linguri cu bulion
- 1 cană cu ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbeţi tocătura de soia 15 minute în apă cu sare, răciţi, scurgeţi în sită apoi o amestecaţi cu piure de cartofi, sare, verdeaţă tocată, bulion, pâinea inmuiată în apă rece şi fărâmiţată bine.
Frământaţi amestecul cu mâna ca să se omogenizeze, faceţi chiftele potrivit de mari, le treceţi prin pesmet şi le prăjiţi în ulei încins.
Le scoateţi pe şerveţele, le treceţi pe un platou garnisit cu felii de morcov, ţelină (fierte) şi praz crud.
Pofta buna!