Chiftele de cascaval cu ciuperci si usturoi
PrinteazaChiftele de cascaval cu ciuperci si usturoi din: ciuperci tăiate în felii în apă cu sare, caşcaval, făină, sare, piper negru macinat, usturoi, drojdie uscată, lapte călduţ, ulei, fulgi de porumb, oua, unt.
Ingrediente:
- 1 conservă (450 g) ciuperci tăiate în felii, în apă cu sare
- 100 g caşcaval
- 100 g făină
- sare
- piper negru măcinat
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă drojdie uscată
- 2-3 linguri lapte călduţ
- 150 ml ulei
- 4-5 linguri fulgi de porumb
- 2 ouă
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Razi caşcavalul şi îl amesteci cu făină, un ou bătut, drojdia uscată dizolvată în puţin lapte călduţ, sare şi piper după gust.
Amesteci până obţii un aluat potrivit de moale şi care poate fi modelat cu uşurinţă. Scurgi ciupercile din conservă şi le toci mărunt. Cureţi usturoiul şi îl tai în felioare.
Incingi untul într-o tigaie, pui felioarele de usturoi, apoi adaugi ciupercile. Le laşi să se călească 2-3 minute, apoi le iei de pe foc.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Cu gura unui pahar trecută de fiecare dată prin făină, tai discuri din aluat, cu diametrul de 7-8 cm.
Pe jumătate dintre discuri pui câte o linguriţă de umplutură cu ciuperci, acoperi cu discurile rămase şi presezi aluatul pe margini, ca să se lipească.
Poţi să tai aluatul cu un pahar mic, astfel încât să rezulte gogoşi mici, care să , poată fi mâncate dintr-o înghiţitură. Ambalezi fulgii de porumb într-o pungă şi treci cu sucitorul peste ei, ca să-i mărunţeşti.
Treci gogoşelele prin ou bătut, apoi prin fulgi de porumb mărunţiţi şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă.
Chiftele de cascaval cu ciuperci si usturoi
Pofta buna!