Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar din: carne de porc, ou, pesmet, chimen, marar, sare, piper, ulei de masline. Această rețetă promite nu doar o experiență gustativă deosebită, ci și o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, fiind perfectă pentru o cină în familie sau ca parte a unui bufet la o […]
Chiftele cu chimion si oregano, marinate in ouzo
PrinteazaChiftele cu chimion si oregano, marinate in ouzo din: carne amestec (sau miel), ou, ceapa, pesmet, ouzo, chimion, oregano uscat, usturoi, sare, piper, faina, ulei, roşii tocate în sos tomat, supă, usturoi, ulei da măsline, vin alb sec, scorţişoară, chimion, nucsoara, boia iute.
- 1 kg carne amestec (sau miel)
- 1 ou
- 1 ceapă
- 4 linguri cu pesmet
- 3 linguri cu ouzo (băutură greceasca)
- 1 linguriţă de chimion
- 1 linguriţă cu oregano uscat
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- făină
- ulei
Pentru sos:
- 800 g roşii tocate în sos tomat
- 1-2 cepe micuţe
- 2 căni cu supă
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri cu ulei da măsline
- 100 ml vin alb sec
- scorţişoară
- chimion
- nucşoară
- boia iute
Mod de preparare:
Dă carnea prin maşină împreună cu usturoiul.
Adaugă pesmetul, oul, chimionul, oregano, ceapa tocată mărunt, ouzo, sarea şi piperul. Amestecă bine.
Ia cu linguriţa din compoziţie, formează cu mâna 1 umezită biluţe şi tăvăleşte-le prin făinăi, apoi prăjeşte-le în ulei încins.
Scoate-le şi pune-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de gră sime.
Pentru sos, căleşte în ulei usturoiul şi ceapa tocate. Stinge cu roşiile, supa (de legume sau carne) şi vinul.
După ce s-a înmuiat ceapa, adaugă mirodeniile (şi sare, dacă este cazul).
Pune şi chiftelele în sos şi lasă să dea într-un clocot, două.
Serveşte-le într-un vas larg şi printre chiftelu-ţe intercalează roşii cherry (roşii şi galbene).
Chiftele cu chimion si oregano, marinate in ouzo
Pofta buna!
Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar
Pofta buna!