Chiftele condimentate in sos de tomate
PrinteazaChiftele condimentate in sos de tomate din: carne de vita, ceapa, pesmet, lapte, ou, mustar, frunze de patrunjel, condimente, usturoi, piper, sos de rosii.
- 450 g de carne slabă de vită, tocată
- 1 ceapă medie
- 1/2 cană de pesmet
- 3 linguri de lapte
- 1 ou mare
- 1 lingură de muştar
- 1 lingură de frunze de pătrunjel mărunţite
- 1 1/2 linguriţă de mix de condimente uscate
- 1 linguriţă de usturoi mărunţit şi una de sare
- 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 2/3 cană de sos de roşii cu busuioc
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C.
Unge o tavă cu un strat subţire de ulei. Combina într-un bol ingredientele şi 1/2 din sosul pentru paste. Amestecă până se omogenizează.
Imparte mixtura în mai multe bucăţi şi modelează în palmă chiftelele. Apoi turteşte-le puţin si pune peste fiecare sos de roşii. Lasă-le la cuptor, circa 20 de minute.
Pofta buna!