Chiftele de conopida in pesmet
PrinteazaChiftele de conopida in pesmet din: conopida, oua, faina, pesmet, usturoi, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- 1 lingură de pesmet
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- ulei de prăjit
Mod de preparare:
Chiftele de conopida in pesmet: Curăţă conopida de frunze, scoate buchetele de pe cotor, spală-le şi pune-le la fiert în apă cu sare.
Scurge buchetele de conopidă, lasă-le la răcorit, pasează-le grosier cu o furculiţă.
Pune în conopida pasată ouăle, sarea, piperul, usturoiul tocat, adaugă făina şi amestecă bine.
Modelează cu mâna chiftele rotunde, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins.
Pofta buna!