Chiftele de conopida cu urda si mac

Printeaza

Chiftele de conopida cu urda si mac din: conopidă mare, lapte dulce pasteurizat, ceapă verde sau ceapa rosie, chifla, urda, oua, marar, pesmet, mac, sare, piper, ulei, boia, faina.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare, de aproximativ 800 g
  • 250 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 legătură ceapă verde sau 1 ceapă roşie
  • 1 chiflă
  • 150 g urdă
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 3-4 linguri pesmet
  • 2 linguri mac
  • sare
  • piper
  • boia
  • 150 ml ulei
  • făină şi pesmet

Mod de preparare:

Speli conopida şi o des­faci în bucheţele pe care le fierbi în 150 ml lapte diluat cu apă uşor sărată, cât să le acopere. Scurgi conopida bine fiartă şi o pasezi cu furculiţa.

Zdrobeşti chifla şi o înmoi în 100 ml lapte rece. Toci mărarul. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Baţi ouăle împreună cu urda.

Amesteci într-un bol piureul de conopidă, macul, chifla stoarsă bine, ceapa şi mărarul tocate fin, ouăle cu urda, sare, piper şi boia, după gust.

Adaugi treptat pesmet, până când compoziţia devine mai consistentă. O păstrezi la rece pentru 20-30 de minute.

Formezi chiftele pe care le treci prin făină ameste­cată cu pesmet şi le pră­jeşti în ulei încins, la foc mediu. Scoţi chiftelele pe şerve­ţele absorbante.

Chiftele de conopida cu urda si mac

Chiftele_de_conopida_cu_urda_si_mac

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Sunt cele mai bune chiftele. Imi place mult chiftelele de conopida, n-am incerca sa pun mac, dar o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.