Chiftele de conopida

Printeaza

Chiftele de conopida din: conopida, ceapa, oua, usturoi, telina, boia, sare, ulei, faina.

 

Ingrediente:Chiftele_de_conopida

  • 400 g conopidă
  • 100 g ceapă
  • 2 ouă
  • 2 căţei usturoi
  • un fir ţelină
  • puţină boia
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se desface conopida în bu­cheţele care se fierb 5 minute în apă cu un praf de sare.

Se scurge, se taie mai mă­runt si o treime din conopidă se pasează si se amestecă apoi cu restul conopidei.

Intr-o lingură de ulei se sotează ceapa cu usturoiul, ţelina tocată şi un praf de sare.

Se pune ceapa călită peste conopidă, se adaugă făina, boiaua şi ouăle, se amestecă şi se formează chiftelele care se prăjesc în restul de ulei.

Se scot pe şervete de hârtie.

 

Chiftele de conopida

Chiftele_de_conopida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Chiftele de conopida in pesmet

Chiftele de conopida in pesmet

Chiftele de conopida in pesmet din: conopida, oua, faina, pesmet, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4 linguri de făină 1 lingură de pesmet 1 căţel de usturoi sare piper ulei de prăjit   Mod de preparare: Curăţă conopida de frunze, scoate buchetele de pe cotor, spală-le şi pune-le la fiert în apă […]

 

Tocana cu conopida si chiftele

Tocana cu conopida si chiftele

Tocana cu conopida si chiftele din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, conopida, naut, coriandru, carne de miel, chimion, paprika. Ingrediente: Pentru sos: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 conservă de 400g de roşii tocate 2 linguriţe pastă de roşii 500ml supă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.