Chiftele de crab

Printeaza

Chiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc de lămâie.

Din amestecul obţinut se modelează chiftele, care se prăjesc rapid în ulei încins, cât să se rumenească şi să devină uşor crocante la suprafaţă. Sosul se face din unt topit cu tarhon, maioneză cu piper roşu sau sos tartar.

In sud, reţeta este mult mai condimentată, chiftelele tabasco conţinând ardei cayenne, ardei verde, tulpini de ţelină şi ceapă. Una dintre modificările la modă aduse acestei reţete în ultimii ani îi conferă o notă sud-est asiatică prin adăugarea de ceapă verde, coajă de lime şi coriandru.

Chiftele de crabChiftele_de_crab

Ingrediente:

  • 5 maini de pesmet alb
  • 400 g carne de crab
  • 1/2 lingurita boia de ardei cayenne
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 3 fire ceapa verde, tocate
  • 4 linguri cu varf de maioneza
  • 5 linguri patrunjel verde tocat
  • sucul de la 1/2 lime
  • ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele exceptand uleiul de arahide si asezonati cu sare si piper.

Dati la frigider cel putin 20 de minute. Apoi, cu palmele bine infainate, formati cu grija 9 chiftele rotunde, usor plate.

Pe masura ce terminati de modelat, puneti-le pe o farfurie presarata cu faina.

Incingeti intr-o tigaie uleiul de arahide.

Cand este fierbinte, introduceti chiftelele din carne de crab. prajiti-le cate 2 minute pe fiecare parte.

Cand sunt gata, scoateti-le pe servetele de hartie. Se servesc cu jumatati de lamaie si cu salata de creson.

Chiftele de crab

Chiftele_de_crab

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Chiftelute de crab

Reteta zilei: Chiftele de crab

Chiftele de crab din: crab, maioneza, sos tartar, praf de mustar, ou, sos tabasco, patrunjel, ceapa verde, pesmet, ulei, sare, piper, marmelada de ceapa rosie. Ingrediente:  450g carne de crab 2 linguri de maioneza sau sos tartar 1/2-1 lingurițe praf de muștar 1 ou, ușor bătut sos Tabasco 3 linguri patrunjel proaspat 4 fire ceapa […]

 

Chiftelute de crab

Chiftele de crab in pesmet

Chiftele de crab in pesmet din: pesmet, carne de crab, boia, ceapa, maioneza, patrunjel, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: 5 mâni de pesmet alb proaspăt 400 g carne de crab 1/2 linguriţă boia de ardei cayenne 3 linguri sos Wcorchestershire 3 fire ceapă verde, tocate 4 linguri cu vârf de maioneză 5 linguri pătrunjel verde […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.