Chiftele de crevete cu castane
PrinteazaChiftele de crevete cu castane din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină, sare, bicarbonat, vin, piper, rădăcină ghimbir, ou.
- 450 g crevete
- 90 g carne grasă de porc
- 175 g castane comestibile
- 4 căni ulei de arahide
- 2 linguriţe făină dizolvate în 2 linguri apă
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură vin
- un praf piper
- 2 linguriţe rădăcină ghimbir
- 2 albuşuri de ou
Mod de preparare:
Se elimină capetele, crustele, picioarele şi cozile crevetelor. Se face o tăietură de-a lungul spatelui şi se îndepărtează firul negrn care îi traversează.
Se lasă să se scurgă, după ce s-au spălat sub jet de apă rece.
Castanele se decojesc, se spală şi se toacă mărunt. Ghimbirul se spală şi se toacă, după care se lasă la înmuiat în puţină apă rece.
Carnea de porc şi crevetele se taie bucăţi mici şi se bat cu bătătorul de lemn.
Se pun într-un vas, adăugându-se castanele, albuşurile de ou, sarea, făina dizolvată, vinul, bicarbonatul, piperul şi apa în care a stat ghimbirul.
Se amestecă bine, până la omogenizarea perfectă, şi se prepară mici chifteluţe rotunde.
Se pune uleiul la încins şi sş prăjesc chiftelele, la foc mic.
După ce încep să se ridice la suprafaţa uleiului, se mai lasă foarte puţin şi, după ce se scot, se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Pofta buna!