Chiftele crocante de peste
PrinteazaO reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
- 400 g peste alb, taiat
- 3 cartofi, fierti si zdrobiti
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- o mana de coriandru, tocat
- o mana de busuioc, tocat
- 1 galbenus de ou
- 85 g faina
- sare si piper negru proaspat macinat
Pentru crusta:
- 2 oua, batute
- 140 g faina
- 150 g firimituri de paine
- 60 ml ulei de masline
- 200 g ceapa murata
- 200 ml chutney de rosii
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati pestele, cartofii, ceapa, usturoiul, coriandrul si busuiocul. Adaugati oul si faina si mixati bine.
Potriviti de sare si piper. Impartiti amestecul in 6 chiftele mari si egale apoi aplatizati-le putin.
Pentru crusta:
Dati fiecare chiftea prin ou, apoi prin faina si prin firimiturile de paine. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti chiftelele pentru 5 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Dati-le la cuptor pentru 10 minute sau pana cand sunteti siguri ca sunt gata. Serviti-le calde cu ceapa murata si chutney de rosii.
Chiftele crocante de peste
Pofta buna!