Chiftele crocante de peste

Printeaza

O reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.

Ingrediente:

  • 400 g peste alb, taiat
  • 3 cartofi, fierti si zdrobiti
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • o mana de coriandru, tocat
  • o mana de busuioc, tocat
  • 1 galbenus de ou
  • 85 g faina
  • sare si piper negru proaspat macinat

Pentru crusta:

  • 2 oua, batute
  • 140 g faina
  • 150 g firimituri de paine
  • 60 ml ulei de masline
  • 200 g ceapa murata
  • 200 ml chutney de rosii

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati pestele, cartofii, ceapa, usturoiul, coriandrul si busuiocul. Adaugati oul si faina si mixati bine.

Potriviti de sare si piper. Impartiti amestecul in 6 chiftele mari si egale apoi aplatizati-le putin.

Pentru crusta:

Dati fiecare chiftea prin ou, apoi prin faina si prin firimiturile de paine. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti chiftelele pentru 5 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.

Dati-le la cuptor pentru 10 minute sau pana cand sunteti siguri ca sunt gata. Serviti-le calde cu ceapa murata si chutney de rosii.

Chiftele crocante de peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.